Wood Street House
Cardiff

Client
Rightacres / Legal & General

Project Status
Appointed 2019
Completion 2022

Number of apartments
318

Services
Apartment Planning. Apartment Design. Amenity Design. Client Monitoring Services. FF&E. Dressing.

Team
Architect: Holder Mathias
Structural Engineer: Arup
Environmental Engineer: McCanns
Project Manager: Gleeds
Main Contractor: ISG

Project description

Wood Street House is part of the new Interchange building which provides the city with a new bus station and a new Wales headquarters for L&G. The building is located next to Cardiff Central Station and the BBC Cymru Wales Headquarters.

We were asked by Legal & General to work with Rightacres, their consultant team and ISG to organise the amenity areas and refine the apartment layouts.

The low level amenity is focused around an impressive 3 storey high entrance lobby and a rooftop lounge with a soaring roof and incredible views over the city.

After organising the spatial planning, we have designed all the interior spaces, from the apartments through to the amenity. Being part of such a large building, our aim was to bring a warmth and intimacy to Wood Street House, creating a boutique feel.

Our key move was cutting back the facade at roof level to create a more effiecient and compact amenity space while providing a deeper more usable terrace.